Om oss och Koh Lanta


 • PARADISET VÄNTAR PÅ DIG

  SÄKRA DIN PLATS I SOLEN IDAG  BOKA

 1. 1


Här hittar du information och fakta om Koh Lanta, Klong Dao Beach och vår resort Laguna Beach Club Resort

Vår resort är belägen på den första stranden som man kommer till när man kommer till Koh Lanta. Med gångavstånd in till Saladan och läget precis på stranden finns allt du kan tänkas behöva i din närhet och till gångavstånd om man inte vill hyra moped. Här har du havet, restauranger, shopping, massage, ett antal minimarts, apotek och mycket mycket mer . Vi ligger också nära (5 minuters promenad) Lilla Svenska Skolan om ni har barn som ska gå där.

På vår resort finns många olika typer av boende att välja på, allt från den lite enklare bungalown til den flådiga lyxiga penthouse lägenheten med egen jacuzzi eller strandhuset som ligger direkt på stranden med sin en egen jacuzzi på uteplatsen att skämma bort sig med.

 

NATIONALPARK, SIGENARBY, STRÄNDER, UTFLYKTER & RESTAURANGER

Äventyrare, bokmal, dykare, nyfiken, ensamresare eller familj – Det finns något för alla på Koh Lanta

Namnet Koh Lanta

Denna ö ligger i det sydligaste distriktet, Krabi provinsen. Koh Lanta är känt sedan länge för sitt namn på Malajiska, Pulao Satak, vilket betyder Long Beach Island. Många thailändare, både buddhister och muslimer som senare kom för att leva på ön , tyckte då det verkade vara en “miljon ögon” på ön, vilket är vad vissa människor tror “Lanta” betyder på thailändska. Andra säger att namnet är från javanesiska “lan-tas”, vilket betyder fiskgrill (en gill som är byggd av trä med en fyrkantig grill på toppen där fisken ligger i en cirkel.)

Vägen till turismen

Ko Lanta är bergigt, särskilt nära den södra spetsen. Vissa stränder är grus, andra har fin vit sand. Först 1996 fick man en kraftledning från fastlandet, och 2001 fick man telefonlinje till ön. Servicen med bilfärja infördes 1996, vilken ansluter de två öarna med fastlandet, bron den sista biten till Koh Lanta invigdes 2016. Sedan 2002 har det lagts nya betongvägar och det är hela tiden ett pågående arbete och ordentliga vägar kommer snart att finnas på hela ön. I slutet av åttiotalet öppnade den första bungalows resorten sina dörrar för turister.

Naturen

Koh Lanta är en av Asiens bäst bevarade naturliga turistparadis. Detta tropiska paradis utanför sydvästra kusten av Thailand erbjuder 25 km öde stränder omgiven av grönskande djungel och regnskog. På Koh Lanta hittar du fortfarande hitta riktiga stora träd, många djurarter, som sällsynta fåglar, däggdjur och reptiler. Det finns mangroveträsk att upptäcka från egenhyrd kanot eller en färdig anordnad tur. Hyr du moped så kan du ta dig ända ner till nationalparken och uppleva 2 stränder i helt olika karaktärer precis bredvid varandra.

Stränder & Dykning

Koh Lanta erbjuder vita sandiga stränder, korallrev, undervattensberg, undervattensgrottor, tunnlar och sjunkna skepp att upptäcka vid en dyktur.Vattentemperaturen varierar från 27 till 31 grader – perfekt för dykning, snorkla vid koraller och se tropiska fiskar. Den finns mer än 200 hårda koraller och 108 revfiskarter. De två dykplatserna Hin Daeng och Hin Muang är klassade som världens topp 10 lista över dykplatser. Det finns fortfarande stränder på Koh Lanta där du kan vara helt ensam och ha hela stranden för dig själv. Fråga oss om tips!

Koh Lanta idag

Koh Lanta är kanske det mest idylliska området som finns i Krabi provinsen. Här erbjuds resenärer något som blir allt svårare att hitta, lugnet, bevarade omgivningar. Det är förbjudet med strandförsäljare, uthyrning av jetski längs stränderna, longtail båtar och motorbåtar får bara stanna till för att hämta upp och släppa av resenärer. Inga höghus får byggas på denna ö. Här är det som Thailand va förr. Så även turismen har vuxit snabbt under de senaste åren så har Koh Lanta behållit sin traditionella charm och naturskönt.

Se & Göra

Koh Lanta ligger i mitten av allt. Det finns en mängd öar utanför Koh Lanta att besöka. Koh Jum, Koh Kradan, Phi Phi Islands, Koh Lipe och många fler. Åk på en dagsutflykt med egenhyrd longtailbåt, eller åk med på en färdig tur. Varför inte ta med en ryggsäck och stanna över natten på någon ö, lämna kvar dina saker hos oss och åk på äventyr. Det finns alla typer av restauranger på Koh Lanta, allt från enkel gatuvagnsmat till lyxiga västerländska restauranger. Längs stranden finns en uppsjö av restauranger, även här med varierat utbud och olika prisklasser.

 • PARADISET, KOH LANTA, KLONG DAO BEACH!

  “På Tripadvisor och Booking hittar du recensioner och ännu mer information om oss”

   

 1. 1


OM DU INTE FICK SVAR PÅ DINA FRÅGOR OM UNDERBARA KOH LANTA

Gå med i gruppen Koh Lanta info på Facebook, här finns en stor engagerad Koh Lanta grupp som gärna hjälper till med frågor och funderingar.Boka din plats i paradiset idag

 • MER KUL FAKTA

  Vi har 36 rum, en enorm pool, vi är belägna direkt vid stranden, och vi har gångavstånd till det mesta du behöver

  Paradiset väntar på dig!

   

 1. 1


Bilder på Laguna Beach Club Resort och vår omgivning